Una sala para guardar las bicicletas a disposición de los huéspedes.

 

     
     
     

Video 2015

Hotel & Brewery U Medvidku, Prague (new video - year 2015)

Prezentace nopalového piva

op01m op02m
op03m op04m

Dne 14.2. 2013 proběhla v kabaretním sále U Medvídků prezentace nopalového piva.

Tato evropské premiéra piva uvařeného s přidáním nopalu, což je látka k kaktusu opuncia, měla velký ohlas u pozvaných hostů z pivovarské branže. Prezentace byla doplněna o výklad lékaře,který popsal příznivé účinky vlákniny nopal na zdraví konzumentů, bohužel doporučená dávka 14 nopalových piv na den nebude asi vhodná pro každého.

BACKGAMMON Open Championship

backgammon_v

Nominace v Czech Bar Awards

baraw

Restaurace „U Medvídků „ byla nominována mezi 6 nejlepších pivních barů (pubů) v České republice v prestižní anketě Czech Bar Awards.

Výsledky jsou výhradní volbou odborníků a profesionálů gastronomického průmyslu, z nichž byla sestavena více než šedesátičlenná Bar Awards Academy.

Vážíme si toho,že jsme byli oceněni za naši práci a doufáme, že na slavnostním vyhlášení v Novoměstské radnici i přes silnou konkurenci uspějeme.

Ustavující schůze ČMSM

spol_f

Dne 16.4. 2011 se konala v kabaretním sále U Medvídků ustavující schůze Českomoravského svazu minipivovarů, na které bylo přijato prvních 32 členů.

Pamětní deska na domě U Medvídků

Dne 8.5. 2010 byla na domě U Medvídků slavnostně odhalena pamětní deska věnovaná památce Československé obce bývalých námořníků a účastníků odboje na Jadranu.

Projev přednesl námořní historik PaeDr. Jindřich Marek.

Módní přehlídka U Medvídků

19. 12. 2009 proběhla v prostorách restaurace U Medvídků módní přehlídka salónu E-Daniely modní návrhářky JUDr. Janouškové.

Akci pořádala Česká advokátní komora pod záštitou ministryně spravedlnosti JUDr. Daniely Kovářové.

Valentýnské pivo od Medvídků

Ladislav Veselý sládkem roku

Sládek minipivovaru U Medvíků Ladislav Veselý získal při vyhlašování cen Sdružení přátel piva prestižní ocenění pro sládka roku. Vyhlašování proběhlo 11. listopadu 2009 v Klášterním pivovaře Sv. Norbert na Strahově.

Jídelní lístek Restaurace U medvídků pro další generace

MF Dnes - 29. 9. 2008

Po více než 100 letech se vrátily na Malostranskou besedu repliky tří původních věží. Při slavnostní aktu vložil primátor Prahy Pavel Bém a starosta Prahy 1 Petr Hejma do schránky pro příští generace předměty, které vypovídají o tom, jak se žilo v roce 2009 a co bylo pro tuto dobu typické. Mezi uložené předměty jako mobilní telefon, tramvajenka, bankovky, záznam hymny, noviny apod. byl vybrán rovněž jídelní lístek naší restaurace.

Velice si ceníme této pocty a doufáme, že až bude schránka někdy v budoucnosti otevřena stane se inspirací pro naše následovníky.

Restaurace U Medvídků v The New York Times

The New York Times - 6.8.2006 - The Ultimate Beer Run in the Czech Republic

Most visitors never get past U Medvidku’s busy beer hall, with its wooden booths and ceaselessly replenished trays of Budweiser Budvar. But hidden upstairs is one of the newest microbreweries in the country.

It produces just one beer: a semi-dark amber called Oldgott that is brewed at 13 degrees on the Balling scale. (The Balling scale is based on the percentage of malt sugar before fermentation, and many Czech beer drinkers specify a number — “10,” “12” or “13” — when ordering. Higher Balling numbers usually mean more alcohol, though not always.)
On the flipside, some hotels are now starting their own breweries. U Medvidku, a beer hall and hotel in Prague that dates to 1466, just opened a tiny brewery of its own, though it remains something of a secret.
Oldgott is also a kvasnicove pivo, or yeast beer, a rare subspecies of Czech Pilsner that has fresh yeast added after fermentation. The extra yeast makes the beer extremely crisp and vibrant. It seems almost alive — which, in a sense, it is since yeast beers are usually unpasteurized. And since unpasteurized beers do not travel well, they must be consumed quickly, usually right where they are made.

Here, a bartender at work in Prague at U Medvidku. In addition to serving standard Czech beers, the establishment has its own microbrewery.

The lack of pasteurization also leaves the flavors at their most forceful: the malt undertones are richer and sweeter, the hops sharper and more bitter. “Pasteurization cuts the taste in half,” said Ladislav Vesely, U Medvidku’s brewer, as he handed me a half-liter glass tapped directly from the lagering barrel.
Czech brewery hotels are usually family-owned affairs with a small brewpub and restaurant on the ground floor.
U Medvidku ( 420-224-211-916 ; www.umedvidku.cz), one of Prague’s oldest beer halls, is now home to its newest microbrewery. It is near the Narodni trida metro station, just a short stumble from Prague’s Old Town Square. Doubles are 3,000 koruna until Sept. 7.

Página 1 de 2

Reserva