Restaurace a minipivovar U Medvídků Vám nabízí unikátní možnost uvařit si za asistence zkušeného sládka svoje vlastní pivo. Pro tento účel jsme postavili v historických prostorách pivovaru U Medvídků micro-pivovar,k terý umožňuje uvařit 50 l piva na 1 várku. Pouze u nás máte možnost uvařit si svoje vlastní pivo, na rozdíl od ostatních pivovarů, které jen nabízejí možnost zúčastnit se vaření běžné várky piva. Micro-pivovar používá technicky unikátní dvounádobovou spádovou varnu, historický měděný chladící štok s ruční pumpou a skleněné kvasné nádoby, které umožňují sledovat proces kvašení den po dni. Ležení probíhá v KEG sudu většinou po dobu 4 týdnů. Pan Ladislav Veselý /sládek roku 2009/ je zárukou, že den strávený v pivovaru pro Vás bude nezapomenutelným zážitkem a uvařené pivo zdrojem pýchy a potěšení. Přijďte si vyzkoušet toto krásné řemeslo a staňte se součástí 500-leté tradice vaření piva U Medvídků.
Vaření piva trvá 9 hodin a zahrnuje celý proces od vystírání přes rmutování, zcezování až po chmelovar a následné chlazení mladiny a zakvašování.
Cena (včetně DPH):
- 1 osoba – 10.000,- Kč
- + každá další – 3.000,- Kč
Cena zahrnuje:
- asistenci a výuku sládka po celou dobu vaření
- prohlídku Medvídkovského minipivovaru
- pivovarskou svačinu – utopenec, tlačenka, škvarková pomazánka, pivní sýr
- ochutnávku piv z minipivovaru – OLDGOTT, „1466“, XBEER-33
- oběd – vepřová krkovice na tmavém pivu se šťouchanými brambory
- kávu + pivní zmrzlinu
- nealkoholické nápoje po celý den
- pracovní upomínkové tričko
- 50 l uvařeného piva včetně zapůjčení ruční pumpy s narážečem nebo bezplatný pronájem micro-pivovaru na 4 hodiny
- certifikát o absolvování akce
Služby za příplatek:
- možnost stáčení piva do lahví s patentním uzávěrem
- výroba etiket
- zajištění dopravy uvařeného piva včetně vyřízení celních náležitostí
- zajištění programu v cizím jazyku (angličtina)
- ubytování v hotelu U Medvídků